Netwerk

Installatie (thuis-) netwerk (bedraad en/ of draadloos)

Een draadloos netwerk is een computernetwerk waarbij de aangesloten apparaten niet via fysieke netwerkkabels communiceren, maar via een draadloze techniek zoals Wi-Fi. Een draadloos netwerk lijkt veel voordelen te hebben, maar met name beveiliging is een punt van zorg. Door particulieren wordt de beveiliging vaak vergeten en dat resulteert in een steeds open netwerk waar iedereen gebruik (of misbruik) van kan maken.

Een bedraad netwerk is een computernetwerk waarin de datacommunicatie plaatsvindt via een netwerkkabel. Nadeel van een bedraad netwerk is dat kabels moeten worden aangelegd, hetgeen kostbaar en tijdrovend is. Is deze klus eenmaal geklaard, dan blijkt bedraad een voordeel te zijn: betrouwbaarheid en beveiliging zijn prima voor elkaar.

Het doel van het aanleggen van een netwerk is doorgaans de mogelijkheid tot het delen van een internetverbinding, bestanden en printer tussen meerdere computers en personen.

MSCom installeert en configureert het door u gewenste netwerk. Indien noodzakelijk kan MSCom u de benodigde hardware tegen meerprijs leveren. Tevens draagt MSCom zorg voor een adequate beveiliging van uw internet door het installeren en configureren van een firewall, anti-virus programma en de laatste door Microsoft uitgegeven patches en updates.