MSCom kan u op vrijwel ieder ICT-vlak van dienst zijn. Hieronder staan de meest voorkomende diensten. Indien uw onderwerp hier niet tussen staat kunt u contact met ons opnemen.

Diensten Particulier

Onderhoudscontract

Voor een optimaal werkend systeem

MSCom biedt u voordelige contracten voor periodiek onderhoud van uw computer. Immers, voorkomen is beter dan genezen.

In de meeste gevallen zijn problemen met computers te voorkomen door het plegen van gedegen en routinematig onderhoud aan uw computer. Indien u een onderhoudscontract bij MSCom afsluit verzorgt MSCom het onderhoud aan uw computer (desktop of laptop). U heeft er zelf geen omkijken meer naar.

(meer…)

Besturingssysteem

Installatie van het besturingssysteem

Een besturingssysteem (Engels: operating system of afgekort OS) is een programma dat na het opstarten van een computer in het geheugen geladen wordt en dat de functionaliteiten aanbiedt om andere programma's uit te voeren. Het besturingssysteem staat aan de basis van een goed functionerend computersysteem.

MSCom (her-) installeert en configureert het door u gewenste besturingssysteem voor eerste gebruik. Tevens behoort een upgrade van het besturingssysteem tot de mogelijkheden.

(meer…)

Virussen en malware

Verwijdering van virussen en spy- en malware

Een computervirus is een vorm van schadelijke software (malware). Het is een computerprogramma dat zich in een bestand kan nestelen, bijvoorbeeld in bestanden van een besturingssysteem. Computervirussen worden als schadelijk beschouwd; ze nemen schijfruimte en computertijd in beslag van de geïnfecteerde computer. In ernstige gevallen kunnen ze in de computer schade aanrichten (zoals het wissen en verspreiden van (gevoelige) gegevens).

Indien uw computer is geïnfecteerd door een virus kan MSCom deze voor u verwijderen.

(meer…)

Netwerk

Installatie (thuis-) netwerk (bedraad en/ of draadloos)

Een draadloos netwerk is een computernetwerk waarbij de aangesloten apparaten niet via fysieke netwerkkabels communiceren, maar via een draadloze techniek zoals Wi-Fi. Een draadloos netwerk lijkt veel voordelen te hebben, maar met name beveiliging is een punt van zorg. Door particulieren wordt de beveiliging vaak vergeten en dat resulteert in een steeds open netwerk waar iedereen gebruik (of misbruik) van kan maken.

(meer…)

Internet

Installatie internet (bedraad en/ of draadloos)

Er zijn verschillende manieren om een computer op het internet aan te sluiten. Gebruikelijke methoden om thuis of op kantoor toegang te krijgen tot het internet omvatten de inbelverbinding, breedband (over een coaxiale kabel, glasvezel kabel of koperen kabel) en Wi-Fi (draadloos).

(meer…)

Hardware

Installatie van alle typen hardware

In de computertechniek wordt met de term hardware (ook wel: apparatuur) alle fysieke componenten aangeduid die in of om een computer een rol spelen. De term wordt gebruikt als tegenhanger van software.

Denk hierbij aan het installeren van een (extra) harde schijf, grafische kaart, het aansluiten van uw PDA, of (draadloze) printer.

(meer…)

Software & drivers

Installatie van software & drivers

Software is een term voor alle computerprogramma's, bibliotheken en bijbehorende data die niet aanwezig zijn bij het starten van een computer maar achteraf worden geladen. Denk hierbij aan:

  • tekstverwerkingsprogramma's (Microsoft Office/ Word, Mozilla Open Office), en
  • e-mailprogramma's (Microsoft Outlook, Microsoft Outlook Express, Mozilla Thunderbird, Windows Mail), maar ook
  • firewall's en anti-virus programma's.
(meer…)

Partitionering

(Her-) partitioneren van harde schijf

Een partitie is een gedeelte van de harde schijf van een computer. Een harde schijf bevat, nadat hij in gebruik is genomen, minimaal één (1) partitie, maar vaak meerdere. Aan deze partities wordt door het besturingssysteem letters toegekend; zo is aan de partitie waar het besturingssysteem en software op staan vaak de letter 'C:' toegekend.

(meer…)

Data recovery

Herstel van (verloren) bestanden

Gegevensherstel (Engels: Data recovery) is het terughalen van gegevens op mediadragers die verloren lijken te zijn. Dit kan een harde schijf, USB-stick of geheugenkaart van uw digitale fotocamera zijn. Veelal staan deze verloren gewaande gegevens nog gewoon op de desbetreffende mediadrager, maar zijn zij door de een of andere reden niet meer direct opvraagbaar.

(meer…)